Linkovi

Stižu nove optužbe protiv Roj Mura, izjasnio se i Mekonel


Republikanac iz Alabame Roj Mur, AP Photo/Hal Yeager

Još jedna žena optužila je republikanca iz Alabame, Roja Mura, za nedolični seksualni kontakt, samo nekoliko sati nakon što je lider republikanske većine u senatu Mič Mekonel poručio Muru da okonča kandidaturu.

Beverli Jang Nelson je kroz suze saopštila na konferenciji za štampu da ju je Mur napastvovao u njenim kolima pre više od četrdeset godina, dok je kao 16-godišnja učenica radila u restoranu u Alabami, koji je republikanski kandidat tada često posećivao.

Pred sam početak konferencije za novinare Mur je rekao da su poslednje optužbe protiv njega lov na veštice i da nikada do sada nije bio uključen u bilo kakvo nedolično seksualno ponašanje, dodavši da će pokrenuti pravni postupak protiv svih koji su ga lažno optužili

Mekonel je prethodno izjavio da veruje navodima Lej Korfman, tada 14-godišnje devojčice, kao i izjavama tri preostale žene koje su za Vašington post saopštile da ih je Mekonel proganjao dok su još bile tinejdžerke, a on deceniju i po stariji.

Lider republikanske većine je dodao i da bi republikanci mogli da pokušaju da osvoje izbore 12. decembra tako što bi glasači upisali sopstvenog kandidata, u ovom slučaju možda i senatora Lutera Strejndza, koga je Mur u septembarskim primarnim izborima za nominaciju u senatu pobedio.*

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG