Linkovi

Srpski paraatletičari nižu medalje u Londonu


Reprezentativac Srbije Željko Dimitrijević postao je danas prvak sveta u bacanju čunja i postavio novi svetski rekord (31,99) na šampionatu u para atletici koje se održava Londonu.

Uspeh Srbije je još veći pošto je Miloš Mitić bio treći (29,06) i osvojio bronzanu medalju, dok je drugo mesto pripalo je Indijcu Kumaru (30,25).

Srbija sada ima tri medalje na prvenstvu jer je pre dva dana Miloš Zarić osvojio zlato u bacanju koplja.

Zarić je do velikog uspeha došao hicem od 30,83 metara, koji je imao u prvoj seriji, a potom rivali nisu uspeli da ga pobede.

Tim hicem, srpski reprezentativac je za metar i 78 centimetara pobedio Portugalca Likurga Fereiru, dok je treće mesto zauzeo Abdelaziz Elsajed iz Egipta, koji je bacio 28,63 metara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas paraolimpijcima Dimitrijeviću zlatnu i Mitiću bronzanu medalju, osvojene u disciplini bacanje čunja na Svetskom prvenstvu u para atletici u Londonu.

"Danas su na jednom postolju Srbiju ponosno predstavljala dvojica paraolimpijaca. Svaka čast za trud, upornost, hrabrost i ogromnu želju za upehom, koji je krunisan medaljama i novim svetskim rekordom u ovoj dicsiplini," navodi se u čestitki predsednika.

XS
SM
MD
LG