Linkovi

Srpska lista izlazi na izbore 19. maja, Vučić otkriva plan za Kosovo krajem aprila


Sa sastanka političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Sa sastanka političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Predstavnici Srpske liste neće bojkotovati lokalne izbore za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova raspisane za 19. maj, a pre toga, tačnije krajem aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznaće građane Srbije sa planom mera vezanih za Kosovo.

Ovo su najvažnije vesti sa današnjeg sastanka političkih predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je na konferenciji za medije istakao da će plan mera o Kosovu da predloži posle okupljanja lidera Balkana 29. aprila u Berlinu, a da će se prethodno konsultovati sa zvaničnicima Nemačke i Francuske, kao i sa predsednicima Kine i Rusije.

Vučić je rekao i da se svi predstavnici Zapada prave kako ne vide da se otvoreno radi na stvaranju "Velike Albanije", dok se se Srbima želi ukinuti pravo na mišljenje i drugačiji stav:

"Albanci za to imaju podršku Amerikanaca i nekih drugih zapadnih sila. Traže Srbe poslušnike koji nikada neće pomenuti Srbiju, koji hoće lepo da žive sa Albancima, da njima Kosovo bude domovina ili otadžbina, a da Srbija sa tim nema nikakve veze. To je ceo cilj, smisao svega što rade. I zato im smeta Srpska lista", rekao je Vučić pred novinarima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić objasnio je posle sastanka sa Vučićem razloge zbog kojih će učestvovati na izborima za gradonačelnike:

"Nećemo dozvoliti ni Prištini ni nekima iz međunarodne zajednice da na te funkcije dovedu ni Albance ni srpske marionete, koji će raditi ono što im oni kažu."

Odgovarajući na pitanje da li će vlast zabraniti dolazak učesnika opozicionog protesta u Beogradu 13. aprila, tako što će blokirati saobraćajnice, Vučić je poručio da se to neće desiti.

Upitan kako komentariše stav američke ambasade oko pojavljivanja na televiziji O2 Bogoljuba Pješčića, čoveka koji je pretio medijima, Vučić je rekao da ne zna o čemu se radi.

Ne razumem kakve to sve veze ima sa američkom ambasadom, što se oni petljaju u bilo šta. Izgleda da vole da u svakoj čorbi budu začin. Tako im se može, ili tako im se moglo, zaključio je Vučić.

XS
SM
MD
LG