Linkovi

Srpkinja iz Milvokija srela dete kome je spasila život pre osam meseci


Irena Ivić u decembru 2018. godine sa devojčicom, i sada sa detetom i njenim ocem (foto: Fejsbuk profil Irene Ivić Drobnjak)

Irena Ivić Drobnjak iz Milvokija spasila je pre osam meseci devojčicu koja je sama hodala po ulici. Irena je prošle zime vozila autobus i odjednom videla malo dete kako hoda samo na ulici. Zaustavila je vozilo, uvela dete i pokušala da je ugreje. Dete je preuzeo otac, a Irena je postala heroj Milvokija, ali i Srbije. U međuvremenu je dobila mnogo nagrada - opštine i preduzeća u kome radi, a sledi joj veliki susret kamiondžija na Tampi u Floridi, gde će dobiti nagradu za Heroja na autoputu.

Tačno osam meseci posle tog događaja, iznenada je posle posla slučajno srela devojčicu sa ocem. Irena i dalje radi u gradskom prevozu, a pretpostavlja da je došao da kupi mesečnu kartu kada su se sreli. Susret je bio kratak, a naišla je i na jezičku barijeru, jer otac deteta ne govori dobro engleski. Ipak, razumela je kada ju je pozvao da vidi devojčicu koju je spasla.

Srpkinja iz Milvokija srela dete kome je spasila život pre osam meseci
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

"Videla sam da je ta mala devojčica zaista ustvari ona, a njega sam poznala odmah, iznenadila sam se vrlo prijatno. Ja sam očekivala da je vidim negde i želela sam da je vidim, ona je baš dosta porasla, sad je prava devojčica," izjavila je za Glas Amerike Irena Ivić Drobnjak.

Na naše pitanje da li je bilo pokušaja do sada da stupe u kontakt, ona navodi da nije znala ni gde da ih potraži, i da je samo pretpostavljala da oni žive negde blizu mesta gde je spasila dete.

Irena je iz Prokuplja, radila je kao vaspitačica u Merošini, a prvi put je došla u Ameriku 2000. godine. Kako kaže, nije znala engleski, progovorila je jezik, naučila je i da vozi kamione i uz povremene povratke u Srbiju, trajno se nastanila u Milvokiju pre tri godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG