Linkovi

Srpkinja šampionka sveta u tekvondou


Arhiva, ilustracija
Arhiva, ilustracija

Prvu titulu prvaka sveta za Srbiju u tekvondou osvojila je mlada reprezentativka Vanja Stanković nakon što je u finalu šampionata u Južnoj Koreji savladala Tajlanđanku Vongpatanakit.

Stankovićeva je pobedila rezultatom 10:8, a prethodno je u polufinalu kategorije do 49 kilograma savladala Hrvaticu Kristinu Tomić sa 12:6.

Mlada sportiskinja izjavila je da je presrećna što je uspeh ostvarila u postojbini ovog sporta i najavila još medalja do kraja prvenstva.

"Jako sam srećna i ponosna posle ove medalje. Trener mi je upravo rekao da sam ušla u istoriju jer je ovo prva zlato ikada, pa još uvek nisam svesna toga! Vredno smo trenirali čitavu sezonu i ovo je plod višegodišnjeg ulaganja i u sebe i u rezultat. Još mi je draže jer je ovo najveće Svetsko prvenstvo ikada i još u postojbini tekvondoa Koreji. Pa da li može bolje? Slobodno mogu da kažem da je ovo najbolja naša reprezentacija ikada i verujem da će i ostali iz tima nastaviti niz osvajanja medalja u narednim danim,", rekla je Stankovićeva u izjavi za srpske medije.

Trener Dragan Jović, koji nastavlja da stvara šampione, zahvalio se svima na podršci i dodao da je ovo fantastčan dan za srpski tekvondo.

"Vanjina posvećenost i kada je ispred sebe imala Draganu Gladović i Tijanu Bogdanović bila je tolika da je strpljivo čekala svoju šansu i zgrabila je na najbolji način. Imamo sistem i ovo nije kraj. Sada bez euforije idemo na sledeće takmičare. Ostalo je još puno jakih imena u našem timu", poručio je Jović.

Sledeći nastupaju na takmičenju srebrna iz Rija Tijana Bogdanović, a potom i Milica Mandić, Damir Fejzić i drugi.

XS
SM
MD
LG