Linkovi

MUP: Više od 200 intervencija, 20 osoba spaseno tokom nevremena u Srbiji


Ostaci krana koji se srušio na gradilištu kod Erport Sitija (Foto: FoNet)
Ostaci krana koji se srušio na gradilištu kod Erport Sitija (Foto: FoNet)

U noći između srede i četvrtka, nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je teritoriju Srbije, usled čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali 234 intervencije i evakuisali i spasili 20 osoba, saopštio je MUP.

Najviše spasavanja bilo je u Novom Sadu - 12, četiri u Kragujevcu, dva u Nišu, po jedno u Smederevu i Beogradu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, uklanjali su oborena stabla, kao i limene krovove sa puta.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu (Foto: MUP)
Pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu (Foto: MUP)

U Rumi, Šidu, Sremskoj Mitrovici lokalne samouprave proglasile su vanrednu situaciju.

N1 prenosi da je u Kliničkom centru u Nišu hospitalizovano dvoje supružnika, koji su teško povređeni kada je na njihov automobil u Babinom zubu palo drvo.

RTS javlja da se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu na pregled javilo 40 osoba od kojih je 5 zadržano na lečenju sa ozbiljnim povredama.

Posledice nevremena u Leskovcu (Foto: FoNet)
Posledice nevremena u Leskovcu (Foto: FoNet)

Jako nevreme praćeno snažnim vetrom i kišom obaralo je drveće, krovove, u pojedinim delovima Srbije nije bilo struje i mobilne telefonije.

Na Novom Beogradu srušio se kran na gradilištu, u blizini stambeno-poslovne zgrade u Ulici Tadje Sondermajera, javlja FoNet. Srušeni kran oštetio je delove objekata u izgradnji, a konstrukcija krana je oštećena i iskrivljena.

Vidljiva su oštećenja na gradilištu, kabina krana je potpuno uništena, metalna konstrukcija iskrivljena, a u padu krana obrušile su se i potporne grede na objektu.
Na gradilištu nije bilo zvaničnika koji bi potvrdili da li je u međuvremenu procenjna počinjena šteta, javlja FoNet.
Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je za RTS da će građevinske inspekcije sprovesti istragu i utvrditi stanje tamo gde su pali kranovi.
Nevreme je privremeno zatvorilo i beogradski aerodrom "Nikola Tesla", ali je saobraćaj sinoć ponovo uspostavljen, potvrdio je ministar saobraćaja.
Prema njegovim rečima, aerodrom u Nišu je bio zatvoren do četrvrtka u 8 ujutru, oluja je odnela krov sa jedne od pomoćnih prostorija kontrole leta, pa je ušla voda.

Vesić je rekao da nije bilo većih posledica na infrastrukturi, neki putevi su bili zatvoreni zbog pada stabala.

XS
SM
MD
LG