Linkovi

Spaljeni dom Milana Jovanovića

Apelacioni sud delimično je uvažio žalbu branilaca bivšeg predsednika Opštine Grocka, Dragoljuba Simonovića i smanjio mu kaznu zatvora sa pet na četiri godine, uz plaćanje novčane kazne od 100.000 dinara zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Sud je u obrazloženju presude, objavljenom na svom sajtu, naveo je da tokom prvostepenog postupka nije utvrđeno da je zbog izvršenja krivičnog dela nastupila, kako je navedeno, šteta velikih razmera.

Milanu Jovanoviću, novinaru lokalnog portala "Žig info", zapaljena je kuća u naselju Vrčin, u predgrađu Beograda, u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine kada je u garažu ubačen "molotovljev koktel" koji je izazvao požar.

Jovanović i njegova supruga, koji su već bili pošli na počinak, uspeli su da izađu iz kuće. Tokom evakuacije, Jovanović je zbog dima izgubio svest, ali je supruga uspela da ga izvuče na otvoreno. U požaru su teško oštećeni Jovanovićeva kuća, dok su garaža i automobil u potpunosti unišeni. Kuća mu je obnovljena zahvaljujući donacijama kolega i građana.


Učitajte još

XS
SM
MD
LG