Linkovi

Dačić: Logo Kosova nedopustiv


Premijer Srbije Ivica Dačić

Srpski premijer Ivica Dačić poručio je danas da Srbi neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu ukoliko oni ne budu statusno neutralni

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da insistiranje Prištine da na glasačkom listiću za lokalne izbore na KiM bude logo Kosova može dovesti u pitanje učešće Srba na tim izborima.

Srpski premijer Ivica Dačić poručio je danas da Srbi neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu ukoliko oni ne budu statusno neutralni. U Palati Srbija, nakon što je uručio pasoše Srbije sportistima iz Republike Srpske, Dačić je izjavio da Srbija neće nasesti na “šibicarske trikove” Prištine koja želi da na glasački listić stavi logo Kosova:

"Oni žele da na glasačkom listiću stoji logo Republike Kosova. Da li na glasačkom listiću u Srbiji piše Republika Srbija? Ja to nisam video. Ako smo definisali na koji se način Kosovo predstavlja onda to ne može da funkcioniše na ovakav način."

Govoreći o odnosima sa BiH i Republikom Srpskom, Dačić je rekao da Srbija čvrsto stoji iza Republike Srpske kao entiteta definisanog Dejtonskim sporazumom i da će nastaviti da učvršćuje veze sa Republikom Srpskom:

"Za Srbiju se važno da se sačuva mir, da se sačuvaju korektni odnosi, i naravno da se sačuva Republika Srpska kao entitet u okviru Dejtonskog sporazuma."

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je posle razgovora sa Ivicom Dačićem istakla da su najvažniji zajednički projekti Srbije i Republike Srpske u energetici i infrastrukturi. Po njenim rečima, u ovom trenutku prioritet su mostovi na Drini – jedan koji bi trebalo da se gradi i dva koja bi trebalo rekonstruisati, kao i iskorišćavanje kapaciteta Drine za vodosnabdevanje, rekla je Cvijanović.
XS
SM
MD
LG