Linkovi

Ukinute kovid propusnice u Srbiji, novozaraženih i dalje više od dve hiljade


ARHIVA - Dečak nosi zaštitnu masku dok pozira svojoj majci za fotografiju, u Solt Lejk Sitiju, u Juti (Foto: AP/Rick Bowmer)
ARHIVA - Dečak nosi zaštitnu masku dok pozira svojoj majci za fotografiju, u Solt Lejk Sitiju, u Juti (Foto: AP/Rick Bowmer)

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je da ublaži sve epidemiološke mere i od subote se ukidaju kovid propusnice, a nošenje maske ostaje "na nivou preporuke" u zatvorenom prostoru.

Članica Kriznog štaba Darija Kisić rekla je na konferenciji za novinare i da se od subote ukida ograničenje broja posetilaca na javnim manifestacijama, kao što su bioskopi ili pozorišta.

Ona je navela i da je Krizni štab usvojio preporuku Nacionalnog tela za vakcinaciju da stariji od 18 godina prime i četvrtu - "buster" - vakcinu, ako prođe pet meseci od treće, a to se pre svega odnosi na one sa većim rizikom - hronične bolesnike i starije od 60 godina, preneo je FoNet.

Inače, u Srbiji je u prethodna 24 sata, do četvrtka u 15 sati, od posledica koronavirusa preminula 21 osoba, registrovano je 2.139 novih slučajeva, a testirana su 13.892 uzorka, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs.

Na bolničkom lečenju je 1.467 ljudi, a na respiratorima su 74 osobe.

XS
SM
MD
LG