Linkovi

Srbija i Albanija potpisale turistički sporazum


Ministri turizma Srbije i Albanije, Rasim Ljajić i Blendi Klosi, Foto: Grab
Ministri turizma Srbije i Albanije, Rasim Ljajić i Blendi Klosi, Foto: Grab

Ministri turizma Srbije i Albanije, Rasim Ljajić i Blendi Klosi, potpisali su danas sporazum o saradnji u toj oblasti turizma između dve zemlje, koji bi trebao da omogući šansu privlačenja turista sa “trećih tržišta”. Kako je rečeno na predstavljanju sporazuma, cilj je da se i druge države u regionu uključe u ovu inicijativu.

Ministar Klosi rekao je novinarima da turizam postaje sastavni deo privreda Srbije i Albanije jer “donosi novac, a novac donosi ekonomsku moć i veću snagu i boljitak za sve u region”.

VIDEO: Ministar turizma Albanije, Blendi Klosi, govori za Glas Amerike o sporazumu potpisanom sa Srbijom

Ministar turizma Albanije o potpisanom sporazumu sa Srbijom
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

“Albanija i Srbija kao region imaju velike šanse i mnogo toga što zajednički mogu da ponude. Potencijali su veliki, treba ih iskoristiti i između ostalog uključuju kulturnu baštinu, promovisanje života i životnih stilova,” istakao je Klosi.

On je precizirao da je sa Ljajićem dogovorio da se održi sastanak resornih ministara Albanije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Kosova, kako bi se “zajedno radilo na kreiranju turističkog proizvoda” i tako ostvarili daleko veći rezultati na svetskom tržištu.

VIDEO: Ministar Ljajić za Glas Amerike o potpisanom sporazumu

Ministar Ljajić o sporazumu Srbije i Albanije
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Prema rečima Ljajića, Srbija je zainteresovana da poveća turistički promet sa Albanijom, jer je on sad zanemariv, sa svega 3.000-5.000 turista koji odu u tu zemlju.

Ljajić je objasnio da je sporazum jedan u nizu koji Srbija postiže sa zemljama regiona i da je ostalo da to još uradi sa Srbijom i Bugarskom, a da su sporazumi usaglašeni, te ostaje još da se dogovori datum potpisivanja. Cilj ovog sporazuma je da se kreira zajednički turistički proizvod zemalja regiona.

XS
SM
MD
LG