Linkovi

Eksplozija plinske boce u centru Beograda, povređeno pet osoba


Arhia, ilustracija - Pripadnik MUP-a Srbije.
Arhia, ilustracija - Pripadnik MUP-a Srbije.

Pet osoba je povređeno u eksploziji plinske boce u ponedeljak oko devet sati u Čika Ljubinoj ulici u samom centru Beograda, javljaju mediji. Od jačine eksplozije popucala su stakla na okolnim radnjama i stanovima.

Eksplozija se dogodila u restoranu brze hrane, a na terenu su četiri vatrogasne ekipe sa 17 vatrogasaca. Svi povređeni su prevezeni u Urgentni centar, mesto nesreće je blokirano, a uviđaj je u toku, preneo je RTS.

"Sve povređene osobe su zbrinute a jedna je na reanimaciji, koliko sam dobio informacije iz Urgentnog centra. Desilo se to sa plinskom bocom, koja očigledno nije dobro servisirana, bar tako kažu prvi preliminarni izveštaj", izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za N1.

"Vlasnica menjačnice je pretrčala preko puta do restorana i pozvala, menadžer je krenuo da joj pomogne i tada se desila eksplozija, pa je i on među povređenima. Požar je ugašen tako da su svi stanari zgrade bezbedni. Ovo je nauk da svi koji imaju plinske boce, da ih servisiraju preko onih koji su ovlašćeni", kazao je Vesić.

XS
SM
MD
LG