Linkovi

Najduži meč u ženskoj konkurenciji


Frančeska Skjavone servira tokom meča sa Svetlanom Kuzenjecovom
Frančeska Skjavone servira tokom meča sa Svetlanom Kuzenjecovom

Jučerašnji dan je doneo razočaranje američkim ljubiteljima tenisa. Poslednji predstavnik u muškoj i ženskoj konkurenciji, Endi Rodik, izgubio je od Švajcarca Stanislava Vavrinke u tri seta i oprostio se od publike u Melburnu.

Nemica Andrea Petković je priredila iznenađenje i radost svojim navijačima pobedom nad Marijom Šarapovom koja je počinila čak 30 grešaka za 79 minuta igre. Favoriti Rodžer Federer, Novak Đoković i Karolina Voznjacki nisu imali probleme, ali je najveći kuriozitet jučerašnjeg takmičarskog dana doneo susret Frančeske Skjavone i Svetlane Kuznjecove u ženskoj konkurenciji.

Italijanka je pobedila u najdužem meču u pojedinačnoj konkurenciji žena u istoriji Gren slem turnira. Tri seta su trajala četiri sata i 44 minuta, pri čemu se samo završni set igrao tri sata. Posle 6 – 4 u prvom setu, Italijanka je izgubila drugi sa 1 – 6, da bi potom pobedila u maratonskom trećem setu sa 16 – 14.

Prethodni rekord su držale Barbora Zahlavova Štricova i Regina Kulikova, koje su prošle godine takođe u Melburnu igrale 4 sata i 19 minuta. Šestorangirana Skjavone, pobednica prošlogodišnjeg Frenč oupena, u četvrtfinalu se sastaje sa Dankinjom Karolinom Voznjacki.

XS
SM
MD
LG