Linkovi

Đoković u tri seta do polufinala


Novak Đoković tokom četvrtfinalnog duela u Melburnu protiv Tomaša Berdiha
Novak Đoković tokom četvrtfinalnog duela u Melburnu protiv Tomaša Berdiha

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale prvog Grand Slem turnira sezone, koji se igra u Melburnu.

Đoković je do drugog najvećeg uspeha na Australijen Openu, gde je pre tri godine osvojio svoj prvi i za sada jedini Grand Slem trofej, stigao pobedom nad Čehom Tomašom Berdihom, u tri seta – 6:1, 7:6 (5) i 6:1, za nešto više od dva i po sata igre.

Treći teniser sveta je, kao što rezultat i govori, bio vrlo dominanatan u prvom i trećem setu, dok je u drugom imao brejk zaostatka, i uz malo sreće u taj-brejku potpuno slomio otpor Čeha, koji ga je prošle godine pobedio u polufinalu Vimbldona.

Naredni rival 23-godišnjeg Beograđanina, koji je u dosadašnjih pet mečeva izgubio samo jedan set – protiv Ivana Dodiga u drugom kolu, i to u taj-brejku, biće drugi nosilac i branilac titule – Rože Federer.

Švajacarac je takođe u sjajnoj formi što je potvrdio ubedljivom pobedom nad sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom – 6:3, 6:3 i 6:1, a predstojeći duel biće repriza polufinala od pre tri godine, kada je Đoković u tri seta eliminisao Federera i potom osvojio titulu.

„Jedini način da se pobedi Federer jeste da se veruje u pobedu, da pristup meču bude pozitivan, sa pozitivnim ponašanjem i jednostavno da se očekuje težak meč, jer znam da u poslednjih pet mečeva, koje smo odigrali, sa izuzetkom onog u Londonu, par poena je odlučivalo pobednika. Tako da … očekujem da će se u četvrtak isto dogoditi“, rekao je Đoković pred polufinalni meč sa teniserom koji ima čak 16 Grand Slem titula.

Drugi polufinalni par biće poznat večeras kada se sastaju Španci Rafael Nadal i David Ferer, odnosno Britanac Endi Marej i Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov.

Kod teniserki, prve polufinalistkinje su trenutno vodeća na svetskoj rang-listi Karolina Voznijacki, koja je sa 3:6, 6:3 i 6:3 pobedila Italijanku Frančesku Skjavone i Kineskinja Na Li, koja je bila bolja od Andreee Petković iz Nemačke – 6:2 i 6:4.

Večeras se sastaju Petra Kvitova i Vera Zvonarjeva, odnosno Agnješka Radvanska i Kim Klajsters.

XS
SM
MD
LG