Linkovi

Braun i Tejtum doveli Boston na korak od 18. titule


Zagrljaj udranog tandema Seltiksa Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna (Foto: AP/Tony Gutierrez)
Zagrljaj udranog tandema Seltiksa Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna (Foto: AP/Tony Gutierrez)

Košarkaši Bostona pobedili su Dalas - 106:99 u trećoj utakmici finala NBA plej-ofa, poveli sa 3-0 u seriji i došli na korak od 18. titule u istoriji kluba, čime bi se ponovo izdvojili kao najuspešniji tim u 78 godina dugoj istoriji najjače lige sveta.

Seltiksi su ključnu prednost stekli u trećoj četvrtini koju su dobili sa 16 poena razlike (35:19), a kada su poslednji period otvorili sa dve uzastopne trojke - Džejlena Brauna i Derika Vajta i poveli 91:70 delovalo je da je pobednik odlučen.

Trener domaćih Džejson Kid uzeo je tajmaut i usledila je neverovatna serija Mevsa - 22:2, kojom su Teksašani prišli na "pola koša" razlike (93:92) 3 minuta i 37 sekundi pre kraja. Na nesreću Dalasa, nekih pola minuta ranije, Luka Dončić napravio je šestu ličnu grešku i prvi put u karijeri završio plej-of utakmicu pe kraja.

Gosti iz Bostona uzvratili su mini serijom 5:0 (dvojka Brauna posle ofanzivnog skoka i trojka Vajta), a zatim tu prednost uspeli da sačuvaju do kraja.

Seltikse, koji su bili bez povređenog Kristapsa Porzingisa, do sedme pobede u gostima u ovom plej-ofu (bez poraza) i 10. uzastopnog trijumfa predvodili su Braun i Džejson Tejtum sa po 30 poena, dok je Vajt završio sa 16. Braun je imao i po 8 skokova i asistencija, dok je Tejtum dodao 6 uhvaćenih lopti i 5 asistencija.

Kod poraženih, najefikasniji je bio Kajri Irving sa 35 poena, Dončić je pre diskvalifikacije ubacio 27 poena, uz po 6 skokova i asistencija, a istakli su se još i Pi Džej Vašington (13 poena, 8 skokova) i Derek Lajvli (11 poena, 13 skokova).

Četvrta utakmicas igra se u noći između petka i subote po srednje-evropskom vremenu, takođe u Dalasu. Nijedan tim u istoriji nije uspeo da preokrene seriju u kojoj je gubio 3-0.

XS
SM
MD
LG