Linkovi

Preminuo Siniša Mihajlović, fudbaler, trener i bivši selektor Srbije


ARHIVA - Siniša Mihajlović kada je bio trener italijanske Bolonje, 25. maj 2019.
ARHIVA - Siniša Mihajlović kada je bio trener italijanske Bolonje, 25. maj 2019.

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović umro je danas u 53. godini, objavila je italijanska Gazeta delo Sport.

Mihajlović se godinama borio sa leukemijom, a proteklih dana svetski mediji pisali su da mu se stanje pogoršalo, prenosi FoNet.

Svetska sportska javnost oprašta se od fudbalera i trenera koji je obeležio jedno razdoblje fudbalske istorije.

Mihajloviću je počast odata i u Dohi u Kataru, gde se predstojećeg vikenda završava Svetsko fudbalsko prvenstvo.

Na tamošnjem stadionu, uoči turnira organizovanog za veterane, okupile su se svetske fudbalske legende u njemu , kao i predsednik Svetske fudbalske organizacije (FIFA)Đani Infantino.

"Duboko sam tužan zbog smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najslavnijih fudbalera i trenera Srbije. Na terenu su njegovi slobodni udarci oličavali strast i posvećenost lepoti igre koja je ostavila trajan utisak u svetu sporta i njegova smrt je veliki gubitak za sve nas", poručio je Infantino.

Izneđu ostalih - od Mihajlovića su se oprostili Roberto Karlos, Kafu, Kaka, Ronaldo Nazario da Lima, Frančesko Toti, Alesandro Del Pjero, Marko Materaci, Klaudio Zaneti, David Trezege, Kristijan Vijeri, Hristo Stoičkov, Didije Drogba, Iker Kasiljas, Karlos Pujol, Juri Đorkaef.

Italija je bila druga domovina nekada slavnog defanzivca i reprezentativca, rođenog u hrvatskom Borovo selu, jer je posle odlaska iz Vojvodine i Crvene zvezde nosio dres Sampdorije, Lacija, Intera i Rome. Kao šef stručnog štaba vodio je Bolonju, Kataniju, Sampdoriju, Fiorentinu, Milano i Torino, a bio je i selektor Srbije.

Kako navodi beogradski Danas, Srbija, bivša Jugoslavija, Evropa i svet pamtiće ga kao temperamentnog i odvažnog odbrambenog fudbalera, neverovatno jakog i preciznog šuta iz slobodnog udarca.

Bivši prvotimac Vojvodine i Crvene zvezde zadužio je crveno-bele kao nezamenjivi član generacije osvajača kontinentalne i planetarne titule 1991. godine.

XS
SM
MD
LG