Linkovi

Sporazum o podizanju granice zaduživanja, Tramp uz demokrate


Američki predsednik Donald Trump stao je na stranu demokrata umesto svojih republikanaca i izjavio da je postigao dogovor sa zakonodavcima da se podigne granica dozvoljenog američkog duga i omogući finansiranje vlade do 15. decembra.

Posle susreta sa kongresnim liderima iz obe stranke u Beloj kući, Tramp je rekao da se pored zakona kojim se izbegava zatvaranje vlade, takođe dogovorio i o zakonu kojim se izdvaja pomoć za žrtve uragana Harvi. Tramp je današnje razgovore sa zakonodavcima opisao kao učitive i profesionalne. Prema neimenovanom izvoru, koji raspolaže podacima o čemu se razgovaralo na sastanku, sekretar za finansije Stiven Mnučin i i svi prisutni republikanci tražili su podizanje granice zaduživanja na duži rok, ali se na kraju Tramp svrstao na stranu demokrata, koji su hteli produžetak finansiranja za tri meseca.

Ranije danas, predsedavajući Predstavničkog doma republikanac Pol Rajan nazavao je demokratski predlog za tromesečno povećanje "besmislenom idejom", kojom "prave političku igru od granice zaduživanja".

XS
SM
MD
LG