Linkovi

Snepčet najpopularniji među tinejdžerima u SAD


Snepčet aplikacija za mobilni telefon
Snepčet aplikacija za mobilni telefon

Američki tinejdžeri krunisali su novog kralja društvenih medija. Prema podacima nedavno sprovedene ankete Snepčet je ocenjen kao najpopularnija aplikacija za tinejdžere, pošto je nadmašio čak i Fejsbuk.

Ako posedujete jedan od šest ili više milijardi pametnih telefona, koliko ih ima na svetu, velika je šansa da koristite neki društveni medij, kao što su Fejsbuk ili Instagram.

Međutim, ako ste američki tinejdžer, vaš izbor je najverovatnije Snepčet. To je aplikacija za deljenje fotografija i video sadržaja, koji se pošto ih postavite na mrežu automatski brišu – nekad u roku od nekoliko sekundi, a najduže posle 24 sata.

Prema novoj anketi, koju je sprovela investiciona banka “Pajper Džefri”, Snepčet je društveni medij koji koristi većina američkih tinejdžera.

“Aplikacija je jednostavna za korišćenje, svima vrlo dostupna i čuva privatnost svojih korisnika, bar koliko je to moguće na društvenim mrežama. To je aplikacija koju uglavnom ne koriste njihovi roditelji, tako da tinejdžeri u tom smislu imaju autonomiju”, kaže Stef Vuds sa Američkog univerziteta.

Uprkos tome što je vrlo popularan, navodi MarketRealist.com, rast Snepčeta se usporava. Ipak, posle investicije kompanije NBC Universal, od 500 miliona dolara, medijski gigant polaže velike nade da će pružanjem originalnog sadržaja Snepčet moći da zadrži stare i pridobije nove korisnike, starosti od 18 do 24 godine.

XS
SM
MD
LG