Linkovi

Brat Pistorijusa optužen za ubistvo


Oskar Pistorius vidjen kroz prozorsko okno automobila kojim je otišao iz sudnice kada je pušten uz kauciju
Oskar Pistorius vidjen kroz prozorsko okno automobila kojim je otišao iz sudnice kada je pušten uz kauciju

Karl Pistorijus, brat Oskara Pistorijusa, optužen za ubistvo iz nehata za navodno ubistvo motocikliste 2008. godine u blizini Johanesburga.

Karlu Pistorijusu, starijem bratu južnoafričkog atletičara Oskara optuženog za ubistvo svoje devojke, takođe predstoji suđenje za ubistvo žene u saobraćajnoj nesreći pre pet godina. Karl Pistorijus je optužen za ubistvo iz nehata za navodno ubistvo motociklistkinje 2008. godine u blizini Johanesburga.

Lokalna informativna televizijska stanica je danas prenela da se Karl Pistorijus pojavio pred sudom prošlog četvrtka, ali da je suđenje odloženo za mart. Advokat Keni Oldvage u današnjem saopštenju navodi da „Karl duboko žali zbog incidenta“ i dodaje da analiza krvi u vreme nesreće nije pokazala da je on bio pod uticajem alkohola.

Oldvage takođe ističe da je optužba podignuta posle nesreće najpre bila odbačena, ali da su je ponovo podigli državni tužioci. Karl Pistorijus je tokom prošlonedeljnog postupka za određivanje kaucije svom bratu, neprekidno bio u sudnici. Oskar Pistorijus je optužen za ubistvo vatrenim oružjem svoje devojke Rive Stinkamp 14. februara. On je u petak oslobođen uz kauciju i braniće se sa slobode.
XS
SM
MD
LG