Linkovi

Snouden dobio posao u Rusiji


Edvard Snouden dobio posao u Rusiji
Edvard Snouden dobio posao u Rusiji

Advokat Anatolij Kučerena rekao je da će Snouden početi da radi sutra u neidentifikovanoj kompaniji, odbijajući da imenuje poslodavca

Advokat Edvarda Snoudena, američkog obaveštajnog kontraktora, koji je izneo u javnost tajna dokumenta, kaže da je on dobio posao u tehničkoj podršci jedne od najvećih ruskih internet stranica.

Advokat Anatolij Kučerena rekao je da će Snouden početi da radi sutra u neidentifikovanoj kompaniji, odbijajući da imenuje poslodavca, u daljem nastojanju da se prebivalište američkog begunca zadrži u tajnosti. Tridesetogodišnji Snouden živi u azilu u Rusiji, pošto je u junu pobegao iz SAD i kratko boravio u Hong Kongu.

Pre nekoliko meseci, Pavel Durov, osnivač VKontakte, ruske verzije popularne društvene mreže Fejsbuk, javno je ponudio Snoudenu posao. Medjutim, Durov je danas odbio da komentariše da li je on taj koji je angažovao Snoudena.

Snoudenova otkrića velikim britanskim i američkim dnevnicima i dalje su na naslovnim stranama svetskih medija, uključujući nedavne izveštaje o navodnom američkom praćenju telefonskih poziva svetskih lidera i internet saobraćaja preko pretraživača „Gugla“ i „Jahua“.


Američke vlasti izdale su poternicu za Snoudenom pod optužbom za špijunažu pošto je u javnost izneo ogroman broj tajnih dokumenata, sa detaljima programe nagdledanja od strane američke Nacionalne bezbednosne agencije.
XS
SM
MD
LG