Linkovi

Snouden: Moja misija je realizovana


Alternativna Božićna čestitka Edvarda Snoudena na britanskoj televiziji
Alternativna Božićna čestitka Edvarda Snoudena na britanskoj televiziji

Bivši analitičar Nacionalne beznednosne agencije Edvard Snouden zadovoljan svojim poslom objavljivanja podataka o programima prisluškivanja te agencije...

Bivši analitičar Nacionalne bezbednosne agencije Edvard Snouden rekao je da je njegova misija objavljivanja podataka o programima prisluškivanja te agencije - "gotovo u potpunosti realizovana".

Snouden, koji je dobio privremeni azil u Rusiji, izjavio je za Vašington Post da je zadovoljan onim što je postigao zato što je javnost sada upoznata sa programima prismotre i može da koristi te informacije prema svom izboru.

On je optužio američke zvaničnike da su držali programe prismotre u tajnosti i da nisu imali efikasnu kontrolu nad njima.

Medjutim, predsedavajući odbora Predstavničkog doma za obaveštajnu delatnost, republikanac Piter King rekao je da Snouden nije dobronamerni patriota i da je doveo živote Amerikanaca u opasnost.

Američki federalni sudija Ričard Lion doneo je 16. decembra odluku prema kojoj su programi prismotre „najverovatnije neustavni“. Sudija nije tražio trenutno izvršenje svoje presude, ostavivši federalnoj vladi mogućnost da uloži žalbu višem sudu.
XS
SM
MD
LG