Linkovi

Snouden u vili blizu Moskve?


Publikacija “Činjenice i argumenti,” navodi da američki begunac Edvard Snoduen sada živi u jednom eksluzivnom naselju u blizini puta Nova Riga nadomak Moskve.

Američki begunac Edvard Snouden možda stanuje u jednoj od luksuznih vila blizu Moskve, prenose ruski mediji. Publikacija “Činjenice i argumenti,” navodi da Snoduen sada živi u jednom eksluzivnom naselju u blizini puta Nova Riga nadomak Moskve.

Kraj, koji se nalazi na oko 20 kilometara zapadno od Moskve, poznat je po ograđenim naseljima sa luksuznim vilama, u kojima živi ruska elita. Naselja skrivena od javnosti, okružena su jedriličarskim klubovima i terenima za golf, dok se cene kuća i apartmana kreću između 400.000 i 1.300.000 dolara.

Snouden je napustio moskovski aerodrom 1. avgusta, a njegov advokat Anatolij Kučerena, koji pruža pravne usluge ruskoj službi bezbednosti FSB, izjavio je da američki begunac sada stanuje kod svojih prijatelja.

FSB, inače, poseduje malo poznati nedavno izgrađeni sanatorijum nazvan “Dubrava” na oko 10 kilometara severno od Moskve. Slično naselju na putu Nova Riga, rezidencije u Dubravi, koje su pod stražom, zatvorene su za javnost.
XS
SM
MD
LG