Linkovi

Slobodan Georgiev i Tatjana Lazarević dobitnici Danasove nagrade Stanislav Staša Marinković


Novinari Tatjana Sekulić i Slobodan Georgijev, dobitnici Danasove nagrade Stanislav Staša Marinković za 2019. (Foto: Medijacentar Beograd)
Novinari Tatjana Sekulić i Slobodan Georgijev, dobitnici Danasove nagrade Stanislav Staša Marinković za 2019. (Foto: Medijacentar Beograd)

Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev iz Kosovske Mitrovice i urednik BIRN-a i novinar Vremena Slobodan Georgiev dobitnici su ovogodšnje nagrade "Stanislav Staša Marinković", koju dodeljuje list "Danas" povodom rođendana lista, 9. juna.

U obrazloženju žirija kaže se da su Tatjana Lazarević i Georgiev, svako na svoj način, autentične pojave u srpskom javnom prostoru i u poslednjih godinu dana izdvojili su se profesionalnim pristupom u nimalo lakim vremenima za medije, preneo je "Danas".

"Njihova hrabrost, pre svega, u profesionalnom radu, a isto tako u javnim nastupima, vraća nadu u profesiju koja se zbog nedemokratskog režima u Srbiji našla na kolenima", ocenio je žiri.

U odluci se kaže da i Tatjana Lazarević u Kossevu, i Georgiev u BIRN-u, vode timove mladih posvećenih novinara, zbog čega je priznanje ne samo njima već svim novinarima koji ih prate u borbi za istinu i profesionalizam.

Nagrada će laureatima će biti uručena u nedelju, 9. juna, a obuhvata novčanu nagadu i plakete,

Nagradu "Stanislav Staša Marinković" dodeljivale su dnevne novine "Borba", zatim "Naša Borba", a od 2000. dnevni list "Danas".

Stanislav Staša Marinković bio je glavni urednik "Borbe", jedan od pionira slobodnog novinarstva u Srbiji, i predsednik Udruženja novinara Srbije.

XS
SM
MD
LG