Linkovi

Skot i Vučić saglasni da su provokacije i upotreba sile neprihvatljivi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skot i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su o odnosima Beograda i Prištine i saglasili se da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi i da ne stvaraju odgovarajuće okruženje za stabilnost u regionu.

Oni su danas razgovarali o događajima u Kosovskoj Mitrovici, u kojima je bio uhapšen Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Takođe, tema razgovora bio je i sinoćnji razgovor predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom, navodi se u saopštenju službe zasaradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić i Skot su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skot je apelovao na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog, uz posredovanje Evropske unije, i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog.

Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG