Linkovi

Teksas: Uhapšen osumnjičeni za oružani napad u školi


Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu

Osumnjičeni za oružani napad počinjen u srednoj školi u teksaškom gradu Arlingtonu je priveden, saopštila je policija.

"Osumnjičeni je uhapšen bez incidenata i optužen u nekoliko tačaka za oružani napad. Većina učenika evakuisana je iz zgrade škole. Svima smo zahvalni za pruženu pomoć", navodi se u policijskoj objavi na društvenoj mreži Tviter.

Ranije tokom dana policija je obelodanila identitet osumnjičenog rekavši da se radi o osamnaestogodišnjem Timotijem Džordžom Simpkinsom - koga je označila naoružanim i opasnim.

Svemu tome prethodio je incident u kome su u pucnjavi povređene četiri osobe u srednjoj školi Timbervju u gradu Arlingtonu, u američkoj državi Teksas.

Najmanje dvoje, od četvoro povređenih, ranjeno je vatrenim oružjem. Jednoj od povređenih osoba nije bila potrebna hospitalizacija, objavila je policija.

Troje učesnika incidenta učenici su srednje škole Timbervju, naveo je isti izvor.

"Želim da istaknem da ovo nije bio nasumični čin nasilja. Verujemo da se dogodila tuča između učenika i još jedne osobe u učionici u kojoj je upotrebljeno oružje", izjavio je šef Policije Arlingtona Kevin Kolbi.Policija grada Arlingtona saopštila je da traga za osumnjičenim Incident je prijavljen oko 9:15 na drugom spratu školske zgrade. To je uzrokovalo blokadu škole i izlazak na teren brojnih policijskih snaga koji su obezbeđivali autobuski prevoz đaka iz školskog kompleksa.

Tokom 2021. u američkim školama dogodio se najmanje 101 incident u kome je upotrebljeno oružje, podaci su nevladine organizacije Evritaun za bezbednost od oružja, izvestila je agencija Rojters.

Bilans oružanih incidenata je 21 smatni slučaj i 56 povređenih osoba, podaci su te nevladine organizacije.

XS
SM
MD
LG