Linkovi

Sirijski državni mediji: Eksplozija u Damasku


Damask, Sirija
Damask, Sirija

Bombaški napad u glavnom gradu Sirije na vojni kontrolni punkt na glavnom auto-putu dogodio se u nedelju u vreme gužve u saobraćaju, javili su državni mediji.

Informacije o eventualnim žrtvama u eksploziji u južnom delu grada Kvazazu, u blizni auto-puta koji vodi u centar Damaska, nisu odmah objavljene.

Državna novinska agencija SANA javila je da se eksplozija dogodila na vojnom kontrolnom punktu u toj oblasti, dodajući da su okolni putevi zatvoreni. Drugi napad u istoj oblasti osujetile su bezbednosne snage, dodaje se.

Sa druge strane, u Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, stacioniranoj u Velikoj Britaniji, rekli su za francusku novinsku agenciju da je u napadau ciljano odeljenje vojne obaveštajne službe i da je ima ubijenih i ranjenih.

"Ekplozija se dogodila u blizini bezbednosnog odeljenja na jugu grada. Ima ubijenih i povređenih ljudi, ali za sada nismo uspeli da potvrdimo tačan broj", rekao je posmatrač Ospervatorije za AFP.

Nije jasno ni da li je eksploziju izazvala bomba koja je bila postavljena, ili je reč o napadu bombaša samoubice, rekli su u Opservatoriji koja ima mrežu svoji izvora širom Sirije.

Rekli su i da je pucnjava usledila nakon eksplozije.

Napadi su retki u Damasku otkako su sirijske snage zauzele poslednja uporišta pobunjenika u gradu i predgrađu glavnog grada tokom prošle godine.

XS
SM
MD
LG