Linkovi

Sirijska vojska nastavlja bombardovanje Alepa


Čovek stoji na uništenoj zgradi u četvrti Alepa - Sukari, posle vazdušnog napada snaga pod kontrolom predsednika Bašara al-Asada

Desetog dana vazdušne kampanje pro-vladine snage bacale improvizovane bombe unutar i oko grada na severu, aktivisti tvrde da je ubijeno najmanje 15 ljudi...

Najmanje 15 osoba je stradalo u najnovijim vazdušnim napadima sirijske vlade na delove grada Alepa, koji su pod kontrolom pobunjenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da su sirijski avioni na četvrt Alepa - Sukari, bacali improvizovane bombe, napravljene tako što se burad napuni eksplozivnim materijalom, parčićima metala i naftom.

Grupa tvrdi da je najmanje 300 ljudi ubijeno otkad su pre deset dana počeli vazdušni napadi unutar i oko grada na severu Sirije.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su upotrebu pomenutih bombi, dok je opoziciona Sirijska nacionalna koalicija zapretila da će se - ukoliko se nastavi bombardovanje Alepa - povući sa predstojeće mirovne konferencije o Siriji, koja treba da se održi sledećeg meseca u Švajcarskoj.
XS
SM
MD
LG