Linkovi

Sirija optužuje Izrael zbog eksplozije, Rusija poziva na spuštanje tenzija


U blizini međunarodnog aerodroma u Damasku u Siriji dogodila se velika eksplozija koja je izazvala požar, ali I postavila pitanje šta je izazvalo.

Sirijska opservatorija za ljuska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je da se eksplozija nije dogodila na aerodromu, ali da se mogla čuti u Damasku koji je udaljen 25 kilometara odande.

Libanska televizija al-Manar, koja podržava Hezbolah, objavila je da su eksploziju izazvali napadi izraelskih ratnih aviona. Sirijska državna televizija tvrdi da su mesto pogodile izraelske rakete.

Izraelski minister za obaveštajna pitanja rekao je da ne može da kaže da je Izrael odgovoran, ali da se to potpuno uklapa sa njihovom politikom.

Izrael je ranije poručio da neće dozvoliti isporuke oružja iz Irana Hezbolahu u Siriji, I nekoliko puta pokušao da zaustavi takve akcije napadima iz vazduha. Hezbolah se od 2013. bori na strani predsednika Bašara al Asada.

Ruska vlada pozvala je Izrael I ostale zemlje da izbegavaju akcije koje podižu tenzije u Siriji.

"Sve strane moraju da se uzdrže od akcija koje će podići ionako visoke tenzije u ovom regionu", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG