Linkovi

Novi razgovori o Siriji, papa traži hitno primirje


Alepo, Sirija
Alepo, Sirija

Američki državni sekretar Džon Keri sastaće se u subotu u Švajcarskoj sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim i diplomatama regionalnih sila, s kojima će razgovarati o krizi u Siriji.

Keri će o Siriji razgovarati i sa regionalnim i međunarodnim partnerima naredne nedelje u Londonu, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

“Sekretar Keri će se sastati sa ministrima inostranih poslova ključnih regionalnih partnera u Lozani i ključnim regionalnim i međunarodnim partnerima u Londonu s kojima će razgovarati o multilateralnom pristupu rešavanju krize u Siriji", naveo je portparol Stejt Departmenta Džon Kirbi.

U međuvremenu, Papa Franja je u govoru u Vatikanu zatražio hitno obustavljanje sukoba u Siriji. Papa je rekao da bi primirje u Siriji trebalo da potraje da bi civili, naročito deca, imali dovoljno vremena da napuste područja izložena bombardovanju.

“Zbog hitnosti, ponavljam i molim iz sve snage da odgovorni za sukob u Siriji odmah pristanu na obustavu vatre, koja bi bila zavedena i poštovana onoliko koliko je neophodno da se evakuišu civili, naročito deca, koja ne mogu da pobegnu zbog žestokog bombardovanja. “

Ruski borbeni avioni juče su obnovili snažno bombardovanje dela Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika. U napadima je poginulo 20 osoba.

Vladina novinska agencija SANA objavila je da su pobunjenici granatirali zapadni deo grada pod vladinom kontrolom, kojom prilikom su poginule 4 osobe, dok je 14 ranjeno.

XS
SM
MD
LG