Linkovi

Sinu Željka Mitrovića godinu dana kućnog zatvora, Bojanić najavio žalbu


Zgrada Višeg suda u Beogradu, Foto: VOA (ilustracija)

Sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović, osuđen je danas na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine.

Mitroviću se u kaznu se uračunava i vreme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, te da mu je ostalo da odsluži manje od 10 meseci.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković rekla je za agenciju Tanjug da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi".

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom na pešackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić. Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva za portal Raskrikavanje kažu da će se žaliti na presudu, a to najavljuje i otac pokojne Bojanić.

„Ovo je presuda ocu, a ne sinu i politički motivisana presuda. Ja sam zatečen i žaliću se na presudu“, izjavio je Savo Bojanić.

Na Tviteru se oglasio Mitrovićev otac, Željko, navodeći da njegov sin nije kriv.

"Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar, već tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije kriv, ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin! E, moj časni sude!", napisao je Mitrović na Tviteru.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG