Linkovi

Silikonska plaža - novi dom za kompanije


Silikonska dolina je orijetnisana više na tehnologiju, Silikonska plaža u Los Anđelesu na zabavu.

Američka industrija visoke tehnologije je koncentrisana u Kalifornijskoj Silikonskoj dolini, širokoj regiji u oblasti zaliva San Franciska odakle posluju Gugl, Epl i drugi giganti te industrije. Medjutim, mlade tehnološke kompanije otvaraju svoje kancelarije na jugu te države u Los Andjelesu i okolini. Silikonska plaža je rival većoj Silikonskoj dolini.

Kompanija Vntana, od španske reči “ventana” što znači “prozor” je jedna od mnogih novih tehnoloških kompanija u blizini Los Andjelesa. Ona ima sedište u priobalnom mestu Santa Monika i proizvodi holograme, trodimenzionalne snimke za obrazovanje, marketing i zabavu.

“Dvema osobama je potrebno manje od sata da postave ekran i to se može poslati bilo gde u svetu”, navodi Ešli Krauder.

Sistem omogućava kontakt na daljinu uživo. Stvar je i virtuelne koncerte. Interaktivan je i korisnik može da kontroliše projektovane imidže gestovima. Poput mnogih kompanija u Silikonskoj plaži, Vntana koristi svoju blizinu Holivudu.

“Fokusirani smo na zabavu i na sadržaj. To je nešto što zabavna zajednica zbilja razume.”

Silikonska dolina je orijetnisana više na tehnologiju, Silikonska plaža na zabavu. Medjutim, taj sektor je raznolik. Na nedavnom skupu novih kompanija iz Los Andjelesa učestvovao je i Metju Goldman iz kompanije Volabi fajnenšel koja savetuje kupce koje kreditne kartice da koriste na osnovu kamatnih stopa i beneficija na mestima na kojima kupuju. Ta aplikacija se aktivira na pametnim telefonima kupaca.

“Telefon ukazuje na vašu lokaciju i komunicira sa našim serverima koji daju preporuke i podatke i šalju nazad rezultate na vaš terefon takoreći u realnom vremenu.”

Tehnološki sektor Los Andjelesa se širi od grada do obale i predgradja. Analitičari kažu da je njegovu veličinu teško izmeriti s obzirom da tehnologija prožima tako veliki broj industrija u Los Andjelesu. Medjutim, Silikonska plaža je dom stotinama novih tehnoloških kompanija, a njihov broj stalno raste.

XS
SM
MD
LG