Linkovi

Preminuo Filip Simur Hofman


Poznati američki glumac, dobitnik Oskara Filip Simur Hofman pronadjen je mrtav u svom stanu u Njujorku

Hofman je u nedelju pronadjen mrtav u svom stanu u Njujorku. On je u 47 godini života preminuo, kako se podozreva, od preterane količine droge.

Policija je otišla u njegov stan u Grinič Vilidžu, na Menhetnu, pošto je primila poziv jednog od njegovih prijatelja. Agencija Asosieted pres i Njujork Tajms navode izjave policajaca da su istražitelji pronašli špric u Hofmanovoj ruci i koverat koji je sadržao, kako se veruje, heroin. Taj izveštaj nije potvrdjen iz nezavisnog izvora.

Hofman je, tokom proteklih godina, veoma otvoreno govorio o svojim problemima sa narkomanijom. Nakon 23 godine bez droga, on je prošle godine u intervjuima priznao da je ponovo počeo da ih koristi i da je razvio zavisnost od heroina, koja je kasnije dovela do lečenja u jednom rehabilitacionom centru.

Hofman, inače rodjen u Njujorku, osvojio je Oskara i Zlatni Globus za najboljeg glumca za rolu u biografskom ostvarenju „Kapote“ u kojem je tumačio pisca Trumana Kapotea. On je takodje nominovan za Oskara kao najbolji glumac u sporednoj roli i za nagradu Toni za nastup na Brodveju u komadu „Smrt trgovačkog putnika“.

Hofman je 15 godina živeo sa kostimografom Mimi O Donel i sa njom ima troje dece.
XS
SM
MD
LG