Linkovi

Severna Makedonija: Socijaldemokrate proglasile pobedu


Bivši premijer Severne Makedonije i lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev proslavalja pobedu na parlamentarnim izborima, 16. jula 2020. (Foto: Rojters, Ognen Teofilovski)

Šef Izbornog štaba vladajućeg SDSM Ljupčo Nikolovski proglasio je pobedu koalicije oko te partije "Možemo" na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, koji su održani u sredu.

"Koalicija 'Možemo', prema podacima Centralnog izbornog štaba, u ovom trenutku, u rastećem trendu, vodi sa dva mandata (ispred VMRO DPMNE). Imam tu čast kao šef centralnog izbornog štaba da proglasim pobedu mog SDSM i ove najveće koalicije. Posle punih 18 godina proglašavamo pobedu na parlametarnim izborima", rekao je Nikolovski.

Visoki funkcioner vladajuće SDSM je poručio suparničkoj VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog da "mora da pronađe novo rukovodstvo".

U Severnoj Makedoniji su u sredu održani vanredni parlamentarni izbori na kojima su građani 120 poslanika u Sobranju birali između 15 lista koalicija i stranaka.

Od do sada 96 odsto prebrojanih glasova, Centralna izborna komisija saopštila preliminarne rezltate po kojima posle SDSM sa osvojenih 45 mandata i VMRO sa 44, slede DUI sa 16 glasova i koalicija Alijansa za Albance 12, a Alternativa, Levica i DPA sa po jednim mandatom, preneo je FoNet.

XS
SM
MD
LG