Linkovi

Sergej Trifunović novi predsednik PSG


Glumac Sergej Trifunović izabran je u subotu za novog predsednika Pokreta slobodnih građana. Na vanrednom zasedanju skupštine Pokreta on je dobio većinu glasova, to jest 60 odsto podrške u odnosu na protivkandidata, advokata Aleksandra Olenika.

Takođe, izabrana su i dva nova člana Predsedništva PSG - Petar Miletić i Lidija Martinović.

Sednica skupštine PSG trajala je skoro šest sati, a u prvom obraćanju posle izbora Trifunović je rekao da će raditi na ujedinjenju opozicije, ali da PSG neće tehnički ući u Savez za Srbiju, već da će nastaviti saradnju sa svim opozicionim blokovima u zemlji.

On je izjavio i da je o saradnji već razgovarao sa kraljevačkim Lokalnim frontom, čiji su članovi nedavno pešačili od Kraljeva do Beograda i dodao da će kadrovska politika, dovođenje starih i novih članova biti prioritet u njegovom radu.

Trifunović je objasnio da je odlučio da uđe u politiku i da "uništi sebi život" jer su neophodna nova lica, kao i da će se potruditi da dovede i druga nova lica.

Inače, Pokret slobodnih građana osnovan je u maju 2017. godine, a izbor novog rukovodstva zakazan je nakon što se 17. decembgra osnivač i lider tog pokreta Saša Janković povukao sa čela PSG i iz političkog života.

XS
SM
MD
LG