Linkovi

Sereni peta titula na Vimbldonu


14. grand slem trofej u karijeri: Serena Vilijams

Američka teniserka postala prva 30-godišnjakinja sa Grand Slem titulom od 1990, kada je to učinila Martina Navratilova

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je 14. Grand Slem titulu u karijeri, petu na Vimbldonu, koliko ima i njena starija sestra Venus.

U finalu, mlađa od sestara Vilijams pobedila je 3. nositeljku, Poljakinju Agnješku Radvansku sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7 i 6:2 u meču koji je uz jedan kraći prekid zbog kiše trajao nešto više od dva sata.

Bila je to njena prva Grand Slem titula od Vimbldona 2010. posle kojeg je imala višemesečnu pauzu zbog posekotine na stopalu i plućne embolije. Prošlog meseca u Parizu je prvi put u karijeri poražena već u prvom kolu nekog Grand Slem turnira.

Usput, Serena Vilijams je tokom poslednje dve nedelje srušila rekord po broju asova na Vimbldonu, završivši sa 102, od čega 17 u finalu i postala prva 30-godišnjakinja sa Grand Slem titulom još od 1990, kada je to uradila legendarna Martina Navratilova.

Finale u konkurenciji tenisera igra se sutra, a sastaju se Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari. Uloge je rekordna sedma titula i povratak na prvo mesto svetske rang-liste za Federera i prvi Grand Slem trofej u rukama Britanca od 1936. za Marija.
XS
SM
MD
LG