Linkovi

Vučić: Srpski vojnici u Ukrajini štete zemlji


Premijer Srbije, Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, 12. avgust 2014.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare između ostalog govorio o učešću srpskih vojnika u sukobu u Ukrajini i pregovorima Beograda sa Prištinom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 28. avgusta posetiti Nemačku i razgovarati sa kancelarkom Angelom Merkel, dok je za 10. septembar planirana njegova poseta Kini. Na današnjoj konferenciji za novinare Vučić je govorio i o učešću državljana Srbije u sukobima u Ukrajini, pregovorima sa Prištinom.

Desetine ljudi iz Srbije bori se u Ukrajini i to na obe strane – i na ukrajinskoj i na proruskoj, saopštio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je svako angažovanje državljana Srbije u ukrajinskoj krizi je štetno po zemlju.

Na konferenciji za novinare povodom uspeha srpskih kajakaša, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je reč o licima koja su u 99 odsto slučajeva plaćena i koja rade sa svim najvažnijim obaveštajnim službama. O tome kako se osobe iz Srbije priključuju proruskim ili drugim snagama Vučić nije želeo da govori.

"Mi pratimo njihovo delovanje na teritoriji Republike Srbije, ali ćemo prihvatiti predlog Rasima Ljajića i doneti neka rešenja. Dogovorićemo sa njim da li da idemo kao sa Vladinim rešenjem, ali suštinski ćemo Ljajićevu ideju da kažnjavamo lica koja učestvuju u ratnim sukobima kao državljani Srbije, a da država Srbija nije u sukobu – kažnjavati", poručio je Vučić.

Govoreći o nastavku dijaloga sa kosovskim vlastima, Vučić je rekao da nema informacije o novom briselskom sporazumu, da je uvek spreman za Brisel, a Srbija za nastavak dijaloga, ali i da nema s kim da pregovara.

"Ja sam gospodinu Đentiliniju, gospođi Ešton, svima sam rekao da sam uvek spreman da dođem u Brisel, da sam uvek spreman da razgovoram. Mi smo veoma posvećeni nastavku dijaloga sa Albancima. Mi nikakav problem sa time nemamo – jedini problem je u tome što oni nemaju svoju Vladu", rekao je Vučić.

Kako je još rekao premijer Srbije – ukoliko dobije saglasnost druge strane ugovor sa Etihadom, kao i neki drugi ugovori biće predstavljeni javnosti u četvrtak. Što se tiče ugovora o prodaji NIS-a - na državnim organima je da utvrde činjenice koje se tiču tog ugovora, odnosno da li ima ili ne elemenata krivičnog dela, dodao je Vučić.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG