Linkovi

Dačić: Srbija obećana zemlja za investitore


Srpski premijer Ivica Dačić otvorio Londonsku berzu, 29. oktobar 2013. (Foto: FoNet)
Srpski premijer Ivica Dačić otvorio Londonsku berzu, 29. oktobar 2013. (Foto: FoNet)

Srpski premijer Ivica Dačić tokom posete Velikoj Britaniji podsetio međunarodnu javnost da Srbija ima povoljnu geostratešku i političku poziciju za buduće investitore.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je tokom današnje posete Velikoj Britaniji da Srbija ima sve šanse da postane obećana zemlja za investitore. Istovremeno, Dačić je pozvao evropske zemlje da prestanu da menjaju uslove u vezi Kosova.

Srbija ima sve šanse da postane obećana zemlja za investitore zato što ima povoljnu geostratešku i političku poziciju i ide ka Evropskoj uniji, ali još nije njena članica, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić tokom posete Velikoj Britaniji.

Posle biznis konferencije u Londonu, Dačić je najavio da će u februaru 2014. u Londonu biti održana još jedna konferencija, koju će organizovati IBRD sa premijerima svih zemalja Zapadnog Balkana, a očekuje se da će joj prisustvovati i britanski premijer Dejvid Kameron.

"Od jedne zemlje od koje svi beže i da kojom niko neće da sarađuje, koje se čak odriču i njeni viševekovni prijatelji, sada smo u poziciji da se slika o nama promenila. Mislim da to moramo da iskoristimo upravo za ovakve stvari i za promociju zemlje. I da iskoristimo ovaj politički trenutak", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je danas posetio i Londonsku berzu, gde je izjavio da su reforme privrede čvrsto opredeljenje srpske Vlade, posle čega će moći da se otvori ka svetu i svim tržištima.

"Najefikasnije investicije, one koje mogu najbrže da promene ukupan privredni milje jedne zemlje – jesu portfolio investicije. Zbog toga ćemo u najskorije vreme početi da produbljujemo reforme tržišta kapitala i njegovih institucija", poručio je srpski premijer.

A kako prenosi agencija Frans pres, Dačić je iz Londona pozvao evropske zemlje da prestanu da menjaju uslove u vezi Kosova. U intervjuu francuskoj agenciji, on je ocenio da najvažniji deo pregovora sa EU neće biti vezan za neki interni problem u Srbiji, nego na Kosovo, kaže Dačić.
XS
SM
MD
LG