Linkovi

Vučić: Srbija pouzdan partner SAD


Premijer Srbije Aleksandar Vučić i američki državni sekretar Džon Keri uoči razgovora u Državnom sekretarijatu
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i američki državni sekretar Džon Keri uoči razgovora u Državnom sekretarijatu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Stejt departmentu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji mu se zahvalio na naporu koji ulaže u pogledu migrantske krize

Uoči razgovora Keri se zahvalio Vučiću na, kako je naveo, ogromnom naporu koji on i ostali ulažu u pogledu migrantske krize u Evropi.

"Takođe pozdravljamo tranziciju koja je u toku, u okviru sporazuma iz 2013. godine između Srbije i Kosova. Predstoji još posla, kao što to premijer zna, ali mislim da se on i drugi direktno suočavaju s tim izazovom i to je veoma važno. Planiramo da razgovaramo i o razvijanju ekonomskih i energetskih odnosa. To su ključne komponente svih nezavisnih država u regionu i mi prepoznajemo da uvijek postoje pritisci različitih susjeda. Uprkos tome, pozdravljamo snažnu želju premijera i njegove zemlje da jačaju odnose sa Evropom, Sjedinjenim Državama na izbalansiran i promišljen način", naglasio je Keri.

Srpski premijer naveo je da očekuje podršku SAD na budućem putu ka EU.

"Želimo još jednom da se zahvalimo na vašim pohvalama našem teškom i mukotrpnom radu na rešavanju migrantkse krize, mislim da smo mnogo toga obavili i radili u skladu sa evropskim vrednostima a ne samo evropskim pravilima. Nadamo se da ćemo danas imati dovoljno vremena da razgovaramo o važnim bilateralnim pitanjima. Voleli bismo da vidimo Srbiju kao malog ali pouzdanog partnera SAD u budućnosti", zaključio je Vučić.

XS
SM
MD
LG