Linkovi

Vučić i Medvedev o novim rutama za ruski gas


Ruski premijer Dmitri Medvedev i premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraju u Moskvi, 27. oktobra 2015.
Ruski premijer Dmitri Medvedev i premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraju u Moskvi, 27. oktobra 2015.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, posle susreta sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, ocenio da će njegova poseta Moskvi dati novi impuls saradnji dve zemlje.

Premijeri Srbije i Ruske Federacije, Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev, poručili su posle današnjeg susreta u Moskvi da će dve zemlje raditi na pronalaženju novih maršruta za isporuku gasa nakon obustave projekta Južni tok, a srpski premijer naglasio da će dugovanja prema ruskom Gaspromu biti izmirena pre roka, kao i da očekuje da će uskoro biti postignut dogovor o proširenju skladišta gasa Banatski dvor i izgradnji novog skladišta Banatski Itebej.

Uz zahvalnost Rusiji na podršci u UNESKO, kao i na pomoći u zaštiti srpskih interesa u Savetu bezbednosti UN, premijer Srbije Aleksandar Vučić je, posle susreta sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, ocenio da će njegova poseta Moskvi dati novi impuls saradnji dve zemlje.

Vučić je na konferenciji za štampu podsetio da Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da će i dalje nastaviti sa takvom politikom, dok se Medvedev osvrnuo na robnu razmenu u sferi prehrambenih proizvoda rekavši da se za proteklih šest meseci uvoz iz Srbije povećao za 40 odsto.

Srpski premijer je danas u Moskvi otvorio Poslovni forum, gde je pred više stotina predstavnika srpskih i ruskih kompanija istakao da je Rusija jedna od tri najvažnija spoljnotrgovinska partnera Srbije. Oko 1.000 kompanija u ruskom ili delimično ruskom vlasništvu već posluje u Srbiji u različitim granama, rekao je Vučić i ocenio da je to potvrda trajnosti ekonomskih veza Srbije i Rusije.

Predviđeno da je da se premijer Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak sastane i sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

XS
SM
MD
LG