Linkovi

Putin uskoro u Srbiji


Srpski premijer Aleksandar Vučić rukuje se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Moskvi (arhiva)
Srpski premijer Aleksandar Vučić rukuje se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Moskvi (arhiva)

I zvanično potvrđeno da će predsednik Rusije, Vladimir Putin posetiti Srbiju 16. oktobra.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin danas je i zvanično potvrdio premijeru Srbije Aleksandru Vučić da ruski predsednik Vladimir Putin 16. oktobra dolazi u Beograd.

Ruski predsednik Vladimir Putin doći u Beograd 16. oktobra na obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, od koga je dobio zvaničnu potvrdu o ovoj poseti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će se Putin osim sa njim, sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prisustvovaće i vojnoj paradi, a sa ministrima iz dve vlade, imaće zajednički ručak.

"Mi ćemo u razgovorima sa predsednikom Putinom razgovarati i o budućnosti, o budućnosti naših odnosa. Imamo danas prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom, želimo i smatramo da ti odnosi mogu da budu još bolji, još uspešniji", rekao je Vučić.

A na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport je ocenio da Srbija sistematski napreduje ka EU i da će takvo opredeljenje biti potvrđeno 8. oktobra, kada će Evropska Komisija predstaviti izveštaj o napretku Srbije.

Na istom skupu američki ambasador Majkl Kirbi je rekao da Srbija postaje izvoznik stabilnosti i da se na pozitivan način priključuje međuna-rodnoj zajednici. Kirbi je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da dobro napreduje ka članstvu u EU.

XS
SM
MD
LG