Linkovi

Putin uskoro u Srbiji


Srpski premijer Aleksandar Vučić rukuje se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Moskvi (arhiva)

I zvanično potvrđeno da će predsednik Rusije, Vladimir Putin posetiti Srbiju 16. oktobra.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin danas je i zvanično potvrdio premijeru Srbije Aleksandru Vučić da ruski predsednik Vladimir Putin 16. oktobra dolazi u Beograd.

Ruski predsednik Vladimir Putin doći u Beograd 16. oktobra na obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, od koga je dobio zvaničnu potvrdu o ovoj poseti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će se Putin osim sa njim, sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prisustvovaće i vojnoj paradi, a sa ministrima iz dve vlade, imaće zajednički ručak.

"Mi ćemo u razgovorima sa predsednikom Putinom razgovarati i o budućnosti, o budućnosti naših odnosa. Imamo danas prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom, želimo i smatramo da ti odnosi mogu da budu još bolji, još uspešniji", rekao je Vučić.

A na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport je ocenio da Srbija sistematski napreduje ka EU i da će takvo opredeljenje biti potvrđeno 8. oktobra, kada će Evropska Komisija predstaviti izveštaj o napretku Srbije.

Na istom skupu američki ambasador Majkl Kirbi je rekao da Srbija postaje izvoznik stabilnosti i da se na pozitivan način priključuje međuna-rodnoj zajednici. Kirbi je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da dobro napreduje ka članstvu u EU.

XS
SM
MD
LG