Linkovi

Tadić: 2011. biće bolja od prethodne


Tadić: 2011. biće bolja od prethodne

Uz najbolje želje u 2011-toj, predsednik Srbije Boris Tadić je u novogodišnjoj čestitki građanima ocenio da je 2010. bila teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom. Ni 2011. neće biti laka, ali će biti bolja nego 2010, poručio je Tadić u današnjem obraćanju.

"Tom 2011-om, jednom novom stepenicom pravimo osnove za podizanje rasta životnog standarda, a pre toga moramo da poboljšamo proizvodnju, konkurentnost, podignemo rast naše privrede za oko tri procenta. Mislim da su to ne samo međunarodna ekonomska predviđanja, već i stvarni kapaciteti naše ekonomije. Veoma je važno da ovu godinu iskoristimo tako što implementiramo reforme, veoma je važno da budemo solidarni jedni sa drugima", istakao je predsednik Srbije.

Tadić je rekao i da privreda nije izašla iz krize, ali da je Srbija, za razliku od velikog broja drugih zemalja postigla izvestan rast koji predstavlja osnov za bolje rezultate u narodnoj godini.

Kako je u svojoj novogodišnoj poruci istakao premijer Mirko Cvetković građani imaju razloga da sa optimizmom dočekuju 2011, koja će, medjutim, po njegovoj oceni biti teška i za vladu i za građane:

"Pred nama je godina u kojoj nas očekuju značajni zadaci na putu ka Evropi, postavljanje temelja za dugoročnu ekonomsku reformu i obiman posao na sređivanju države na načelima pravde, slobode i solidarnosti", izjavio je premijer.

A kako je u novogodišnjem obraćanju građanima istakla predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, 2011. bi trebalo da bude “radnija” i da veći broj ljudi radi nego 2010. Ona je istakla da u sledećoj godini ne očekuje promene Ustava, kao ni izbore, jer će se oni, po rečima Slavice Đukić Dejanović najverovatnije održati na proleće 2012.

XS
SM
MD
LG