Linkovi

Uskoro pregovori o formiranju Vlade Srbije


Lider SNS-a Aleksandar Vučić

Pregovori o formiranju nove vlade počeće krajem ove ili početkom sledeće nedelje, najavila je danas potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

Četiri dana nakon izbora politička scena u Srbiji je zapala u neku vrstu zatišja - očekuje se formiranja parlamenta, a razgovori o Vladi će, po rečima čelnika SNS početi krajem ove ili početkom iduće nedelje.

Pregovori o formiranju nove vlade počeće krajem ove ili početkom sledeće nedelje, najavila je danas potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Na otvaranju međunarodnog Expo sajma, ona je novinarima rekla da će program buduće Vlade biće tačno određen i vremenski će se precizirati do kada šta treba da se uradi.

To će i odrediti buduće koalicione partnere SNS, istakla je Mihajlović i dodala da se još ne zna koliko će Vlada imati ministarstava, ali će, po njenim rečima biti funkcionalna i efikasna:

"Kada govorimo o SNS – prvo razgovori na našim stranačkim organima. Dakle na našem Predsedništvu, na našem Glavnom odboru, pa nakon toga svi dalji razgovori."

A na debati Demokratskog političkog foruma profesor Fakulteta političkih nauka i kandidat za poslanika na listi "Dosta je bilo" na proteklim izborima Dušan Pavlović je ocenio da je ogroman uspeh SNS-a na izborima u velikoj meri posledica odsustva alternative u opoziciji:

"Ako se opozicija ne reorganizuje u narednih nekoliko godina, ja mislim da mi možemo da očekujemo jedan duži period vladavine Napredne stranke."

Kako je ocenio čelnik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović nova vlast će se sučiti sa velikom dilemom na na unutrašnjem planu – sa jedne strane Srbiju očekuju reforme i mere štednje, dok sa druge strane postoje jaki otpori sindikata, penzionera i nezaposlenih, smatra Mićunović.
Po njegovim rečima Srbija bi mogla da ima problema i na spoljno-političkom planu – kao zemlji koja teži Evropskoj uniji, Srbiji bi mogli da se postave uslovi izjašnjavanja o sankcijama Rusiji zbog Krima, kao što je to učinjeno u slučaju Crne Gore, dodao je Mićunović.
XS
SM
MD
LG