Linkovi

Saradnja srpske i crnogorske policije


Direktori policija Srbije i Crne Gore, Milorad Veljović i Veselin Veljović u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića potpisali su u Palati Srbija protokol o saradnji.

Posle nekoliko gradova u Hrvatskoj, dvojica srpskih policijaca će, na osnovu danas potpisanog protokola čelnika srpske i crnogorske policije, biti angažovani u Budvi i Herceg Novom. Oni će raditi u saradnji sa kolegama iz Crne Gore na održavanju javnog reda i mira.

Direktor srpske policije Milorad Veljović i direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović potpisali su u Beogradu Protokol kojim je predviđeno da tokom turističke sezone dvojica srpskih policajaca budu angažovani u Budvi i Herceg Novom.

Srpski policajci biće u Crnoj Gori do 31. avgusta i njihov zadatak je da zajedno sa crnogorskim kolegama održavaju javni red i mir i obavljaju poslove iz delatnosti kriminalističke policije:

"Mi želimo kroz ovaj protokol da pošaljemo dve jasne poruke. Prva je da na prostorima Srbije i Crne Gore ni jedan od kriminalaca, niti bilo koja kriminalna grupa ne bi smeli da osećaju ni malo bezbedno. A druga poruka svim onim ljudima koji putuju na odmor u Crnu Goru, bar sa psihološke strane jedna poruka – da će dole biti bezbedni", kaže Miodrag Veljović.

Potpisivanju protokola prisustvao je i srpski ministar policije Ivica Dačić, koji je, odgovarajući na pitanja novinara, najavio da će, u cilju iznalaženja rešenja i smirivanja situacije, razgovarati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji su nezadovoljni rotacijom policajaca srpske nacionalnosti iz opština sa severa Kosmeta:

"Mora da se nađe neki dogovor koji bi bio na neki način spuštanje temperature u odnosu na ono što se dešavalo proteklih nedelja, kako ne bi došlo do daljeg pogoršanja situacije", ocenio je Dačić.

A direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović je rekao da će potpisivanjem sporazuma dve zemlje pokazati da su bezbedne i sigurne za svoje građane i turiste, ali i da će se bolje nadzirati osobe za koje se interesuje policija. On je istovremeno demantovao navode da se optuženi za trgovinu drogom Darko Šarić nalazi u Crnoj Gori, ocenivši takve navode kao neosnovane.

XS
SM
MD
LG