Linkovi

Potraga za Mladićevim jatacima


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obraća se novinarima u Palati Srbije u Beogradu
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obraća se novinarima u Palati Srbije u Beogradu

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da se nastavlja potraga za jatacima Ratka Mladića, a o njegovom jučerašnjem prebacivaju u Hag rekao da se procenjeno da se ova akcija može izvesti i po danu.

Ministar unutrašnjiih poslova Srbije potvrdio je danas da policija i tužilaštvo već duže vreme vode istragu o tome ko je pomagao haškom optuženiku Ratku Mladiću u skrivanju, a njegovo hapšenje, kako je rekao Ivica Dačić je rezultat te istrage. Dačić je novinarima rekao da će aktivnosti na pronalaženju Mladićevih pomagača biti nastavljene i najavio da će predmet istrage biti i ona lica koja su ga skrivala u blizini Zrenjanina:

"Petorica ljudi je bilo privedeno u policijsku upravu u Zrenjaninu prilikom hapšenja i oni su posle davanja izjave pušteni. Da li će oni biti procesuirani to sada zavisi od Tužilaštva i Suda za ratne zločine."

Prilikom prebacivanja Ratka Mladića u Hag bilo je bezbednosnih rizika ali je ipak procenjeno da zadatak može biti obavljen tokom dana, rekao je Dačić i dodao da je u akciji prebacivanja Mladića na aerodrom učestvovalo nekoliko stotina pripadnika žandarmerije, kao i značajan broj vozila.

Dačić je izbegao da odgovori na pitanje da li je policija na tragu poslednjem haškom optuženiku Goranu Hadžiću, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima izbegao hapšenje 2004.
"Mislim da je to isto pitanja na koje i kada bi neko mogao precizno da vam odgovori verovatno ne bi trebalo da vam odgovori", kaže Ivica Dačić.

XS
SM
MD
LG