Linkovi

Vučić: Neću da molim za pregovore


Premijer Srbije tokom susreta sa predsednikom Italije Đorđom Napolitanom (gov.rs)
Premijer Srbije tokom susreta sa predsednikom Italije Đorđom Napolitanom (gov.rs)

Premijer Srbije je tokom posete Italiji poručio da neće nikoga u EU da moli za otvaranje pregovaračkih poglavlja, uz ocenu da Rim želi da se to što prije dogodi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom posete Italiji, da neće nikoga da moli u EU za otpočinjanje pregovora o pristupanju Uniji.

Predsednik italijanske Vlade Mateo Renci izjavio je danas, posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Rimu, da je Italiji odnos sa Srbijom veoma važan i da će Italija biti najvažniji partner Srbije na putu ka EU. I srpski premijer je dao visoku ocenu odnosima dve zemlje, zahvalio se na nedvosmislenoj podršci Italije Srbiji na evropskom putu, ali i poručio da neće nikoga u EU da moli za otvaranje pregovaračkih poglavlja:

"Neću nikoga da molim ni za šta. U ime Srbije bih bio u stanju da molim za šta god hoćete, ali za otvaranje datuma neću da molim nikoga. Neću da molim nikoga i mislim da su to odlično naši italijanski domaćini i prijatelji razumeli."

Vučić je upoznao italijanske zvaničnike sa reformama koje se sprovode u Srbiji, a iz Rima je najavio dalju podršku Italije što bržem otvaranju pregovora Beograda i Brisela:

"Italija je tražila otvaranje poglavlja, doneli su rezoluciju u parlamentu. Oni će i u Evropskom parlamentu izraziti svoju želju i pokazati jasnu privrženost i podršku Srbiji na njenom evropskom putu."

Predsednik Italije Đorđo Napolitano je u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem pohvalio reforme koje sprovodi srpska Vlada i poručio građanima Srbije da reforme, kako god teške bile, u bliskoj budućnosti donose bolji život. Takođe, Napolitano je rekao i da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera na tome da proces prijema Srbije u EU bude što pre okončan.

XS
SM
MD
LG