Linkovi

Počeo 11. EXIT


Na festivalu Exit 2010 očekuje se oko 150 hiljada mladih iz zemlje i sveta

Večeras je Novom Sadu počeo 11. festival EXIT, jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi. Trajaće četiri dana, a posetioce očekuje bogat program na dvadesetak bina.

Statistička slika ovogodišnjeg Exita izgleda ovako: na 20-ak bina tokom četiri dana festivala sviraće više od 600 izvođača. Očekuje se više od 150 hiljada posetilaca, a glavne zvezde Exita 2010 su Chemical brothers, Faith No More, Missy Elliott, Mika, DJ Shadow, LCD Soundsystem i Placebo.

"Prošle godine smo pomalo ziceraški išli na to da dovedemo neke zvezde koje do sada nisu bile u Srbiji i na taj način «ispeglamo» to što su ljudi želeli da ih vide. Ove godine predstavljamo nove muzičke tendencije", kaže Bojan Bošković, generalni menadžer festivala Exit.

Među oko 25.000 posetilaca Exita iz inostranstva, najviše mladih se, po običaju, očekuje iz regiona, skandinavskih zemalja i Engleske. Dan pre otvaranja kapija, Exit su posetili i predstavnici nekoliko ambasada i po njihovoj oceni 11. po redu festival može da počne.

"Mi, kao i uvek imamo odličnu saradnju sa gradonačelnikom Novog Sada, sa gradskom skupštinom, organizatorima Exita i sa policijom. Svi naši posetioci imaju sjajne uspomene na Srbiju, Novi Sad i muziku uopšte", izjavio je viceambasador Velike Britanije, Vilijam Longherst.

"Drago mi da mnogi Slovenci koliko znam svake godine dolaze ovde da uživaju u popu, hevi metalu, densu i ne znam šta se još sve tu nudi. Drago mi je da festival svake godine ide malo dalje i malo više", zaključila je otpravnica poslova ambasade Slovenije, Jadranka Šturn Kocijan.

Exit je odavno stekao zasluženo visoko mesto na listi velikih muzičkih festivala, na kome je uz odličnu muziku garantovana i dobra zabava, koju ni kiša ne može da zaustavi.

XS
SM
MD
LG