Linkovi

Vanredni parlamentarni izbori do 16. marta


Premijer Srbije Ivica Dačić (arhivski snimak)
Premijer Srbije Ivica Dačić (arhivski snimak)

SNS doneo jednoglasnu odluku da se do 16. marta održe vanredni parlamentarni izbori. Predsednik Socijalističke partije Srbije i premijer Srbije Ivica Dačić je ocenio da je odluka SNS-a sasvim legitimna.

U Srbiji je politička situacija konačno rasčišćena posle jednoglasne odluke SNS-a da se 16. marta održe vanredni parlamentarni izbori.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić je izjavio da stranka želi da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima dobije "jasan i čist mandat od naroda" i da je u ovom trenutku rano za priču o koalicijama.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva rekao da će se na izborima tražiti čist, pun mandat i odgovornost od građana Srbije.

"Izbore možemo i da izgubimo, a možemo i da pobedimo. To zavisi od naroda, narod će da kaže kome će da pruži poverenje".

Predsednik Socijalističke partije Srbije i premijer Srbije, Ivica Dačić, ocenio je da je odluka SNS-a sasvim legitimna i ničim je ne osporava, jer, "Ako se gledaju stranački interesi, i za socijaliste nema boljeg trenutka od ovog, kada su postignuti dobri rezultati Vlade", izjavio je Dačić.

On je dodao kako očekuje da Srpska napredna stranka (SNS), koja je inicirala održavanje prevremenih izbora, napravi predlog obrazloženja za raspuštanje parlamenta koji će se dostaviti predsedniku Srbije. O tome će se razgovarati u narednim danima.

Kako je objasnio, sadašnja Vlada napravljena je dogovorom i koalicioni partneri su se i sada dogovorili da je bolje da se ide na vanredne izbore "nego da postoji ovakva atmosfera u kojoj je nemoguće raditi", ukazao je Dačić i istakao da će Vlada od trenutka raspuštanja Skupštine raditi u tehničkom mandatu i da je siguran da se to neće odraziti na političku i ekonomsku stabilnost zemlje.

On je partnerima iz inostranstva poručio da niko ne treba da brine kad je reč o strateškim opredeljenjima Srbije i da će Vlada učiniti maksimalne napore da se ne uspore niti ugroze pregovori o pristupanju Evropskoj uniji i nastavi dijalog sa Prištinom.
XS
SM
MD
LG