Linkovi

Predizborna obećanja srpskih političara


(Arhiva)
(Arhiva)

Kandidati za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji danas posetili nekoliko gradova i razgovarali sa lokalnim stanovništvom predstavljajući im svoje političke platforme.

U Srbiji predizborna kampanja je u punom jeku - stranački prvaci su se razleteli od grada do grada, ali se čini da svuda nedostaje onog uobičajenog predizbornog žara karakterističnog za dosadašnje izbore.

Lider SPS-a Ivica Dačić poručio je danas na predizbornom skupu u Apatinu da njegova stranka i koalicija oko nje nema ništa protiv autonomije Vojvodine, ali da to, kako je rekao, treba da bude autonomija u okviru Srbije, a ne autonomija protiv Srbije.

Pred okupljenim građanima Dačić je rekao da ulazak u EU mora da bude dostojanstven i u interesu Srbije, kao i da se do toga može stići samo dugotrajnim i teškim pregovorima.

"Ja samo želim da kažem da smo mi spremni da Srbiju vodimo putem koji će Srbiju uvesti u EU u najbrže vreme. Da bi naša deca mogla da žive bolje i bogatije nego što su živela do sada", rekao je Dačić.

A pred građanima Leposavića predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da bi se osećao iskreno poražen ukoliko naprednjaci na Kosovu ne pobede na izborima 16. marta. Na predizbornom skupu SNS-a, Vučić je istakao da jaka i u svetu poštovana Srbija, najbolje štiti interese Srba na Kosovu i da građani Kosova to treba da imaju u vidu kad budu izašli na glasanje.

"Onako kako smo krenuli u borbu protiv i kriminala, tako ćemo krenuti i u borbu za bolju ekonomiju, u borbu za bolju i zdraviju privredu. Tako ćemo se boriti za radna mesta, tako ćemo se boriti za više novca za naše građane", istakao je Vučić.

U razgovoru sa građanima Kruševca lider Nove stranke Zoran Živković je rekao da je Srbija na lošem putu već dve godine, da će za SNS glasati samo oni koji vole bajke, dok će oni koji misle da su Srbiji potrebni ozbiljnost, zrelost i poštenje glasati za listu oko Demokratske stranke, rekao je Živković.

"Sve ostale liste su liste koje na ovaj ili onaj način kontroliše SNS. Prema tome ne zavređuju da budu pomenute. Znači: opcija je ili broj jedan – Vučić na čarobnom ćilimu, ili broj osam Nova stranka sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", poručio je Živković.

Na obeležavanju 21. godišnjice zločina u Štrpcu, lider LDP-a Čedomir Jovanović je pred građanima Prijepolja poručio da nije došao da odnese glasove iz Sandžaka za Beograd, nego da se dogovori oko posla koji mora da se uradi. A potpredsednik LDP-a Bojan Đurić je u Kragujevcu ocenio da su Srbiji hitno potrebne reforme u gotovo svim oblastima.
XS
SM
MD
LG