Linkovi

Dačić potvrdio podršku Tadiću


Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić govori na predizbornom skupu liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", na Trgu kralja Milana u Nišu
Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić govori na predizbornom skupu liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", na Trgu kralja Milana u Nišu

Lider socijalista potvrdio podršku kandidatu DS-a u drugom krugu izbora, dok naprednjaci nastavljaju da optužuju vlasti za izbornu kradju.

Predsednik Socijalističke partije Srbije izjavio je danas da je normalno što podržava Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora, s obzirom da je sa njim postigao dogovor o formiranju vlade. Kako je rekao Ivica Dačić, on na izborima nije odneo nikome glasove, nije se borio ni za Tadića, ni za Nikolića, već isključivo za koaliciju SPS-PUPS-JS. Cilj lidera SPS-a je, kako je sam rekao, da pobedi i jednu i drugu veliku stranku:

"Ja sam lepo rekao da oni Srbiju ne mogu da podele na dva dela i to se i desilo. Te dve stranke su Imale više glasova, a normalno je da podržavamo Borisa Tadića, jer sa njim imamo dogovor o formiranju vlade."

A kako je poručio zamenik predsednika SNS, naprednjaci će zbog izborne krađe nastaviti proteste ispred sedišta Republičke izborne komisije. On je rekao i da normalnom smatra izjavu Tomislava Nikolića da će fizički braniti svaki glas, da to nije poziv na nasilje jer je glas svetinja. Vučić je optužio Borisa Tadića i Demokratsku stranku da su pravnim i političkim nasiljem doveli do toga da Srbija nema institucije, kao i da su stavili pod svoju kontrolu sve medije u Srbiji:

"Svi su oni u strahu od pobede Tomislava Nikolića. Pogledajte na šta nam liče novine, pogledajte na šta nam liče televizije. A pogledajte kako će to da objasne. Tri spota su zabranili, tri spota ne mogu da se emituju u drugom izbornom krugu, a opet su pustili njihove prljave spotove protiv Tomislava Nikolića."

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata je, kao članica pokreta Preokret danas pozvala svoje članstvo da u drugom krugu izbora glasaju za kandidata Demokratske stranke. Predsednica tog sindikata Ranka Savić je ocenila da je Tadić bolji izbor za građane i radnike u Srbiji jer je veća garancija za nova radna mesta, investicije i put ka EU:

"Zaista se nadamo da će odmah posle drugog kruga predsedničkih izbora u vrlo kratkom roku doći do formiranja nove vlade. Očekujemo da vlada bude sastavljena od stručnih i odlučnih ljudi koji će biti u stanju da izvrše reforme koje su potrebne Srbiji."

Predsednik DS-a Boris Tadić je u predizbornoj kampanji u Zrenjaninu rekao da su sve optužbe za krađu izbora pale u vodu, da su izborni 6. maja bili čestiti i dodao da će isti takav biti i drugi krug predsedničkih izbora 20. maja. On je pozvao građane da izađu na izbore i da ne dozvole da nadvlada atmosfera straha, koju njegovi politički oponenti pokušavaju da nametnu.

XS
SM
MD
LG