Linkovi

Marković: Jeftinija i pristojnija kampanja


Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Zorana Marković

Tačni troškovi predizborne kampanje znaće tek nakon što izborne liste, stranke i koalicije dostave finansijske izveštaje o prihodima i rashodima kampanje, izjavila je danas direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković i dodala da se već sada može reći da je ovogodišnja kampanja jeftinija i pristojnija u odnosu na prethodne.

Inače, rok za dostavljenje finansijskih izveštaja o troškovima kampanje 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, a svi izveštaji će biti obavljeni na sajtu Agencije nakon isteka roka za njihovo dostavljanje:

"Možemo da kažemo da je ovogodišnja kampanja usmerena više na medijske promocije. Mnogo više je usmerena na troškove reklamiranja, na pripremu brošura i raznog reklamnog materijala koji se pojavljuje u štampanim medijima prevashodno i mislimo da je to možda 70 posto svih predizbornih aktivnosti svih političkih subjekata. Ima dosta bilborda."

Umesto mitinga i konvencija, koji je ranije bilo više, u ovogodišnjoj kampanji stranke i kandidati su se kroz gradske šetnje češće obraćali biračima, rekla je Marković. Zanimljivo je i da su stranke, pre svih Demokratska i Srpska napredna stranka veliku aktivnost usmerile na interne i društvene mreže, na kojima, po rečima Zorane Marković ostale stranke nisu bile u toj meri aktivne.

Takođe, Agencija za borbu protiv korupcije je tokom kampanje reagovala u tri slučaja - povodom posete bivšeg gradonačlenika Njujorka Rudolfa Đulijanija naprednja-cima i povodom poseta ministra zdravlja Zorana Stankovića Danskoj i Borisa Tadića Hanoveru.

XS
SM
MD
LG