Linkovi

Dačić: SPS nema veze sa "Agrobankom"


Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić primio je pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su bili angažovani na pruzanju pomoći Grčkoj u gašenju požara.

U istrazi o Agrobanci neće biti zaštićenih, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić i ocenio da Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa ovim slučajem.

Premijer Srbije Ivica Dačić primio je danas pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica koje su učestvovale u gašenju požara na Svetoj Gori u Grčkoj. Dačić je posle toga odgovarao na pitanja novinara - između ostalog i o slučaju Agrobanka, kao i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

U istrazi o Agrobanci neće biti zaštićenih, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić i ocenio da Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa ovim slučajem. Ipak, na pitanje da li će istragom biti obuhvaćene i osobe bliske SPS-u, Dačić je odgo-vorio da, što se njega tiče, istraga može da ide dokle god hoće i da u tome nema nikakvih ograničenja. On je dodao i da je potpuno pogrešno da se o informacijama iz istrage govori javno, po medijima, jer se tako može doći u drugu krajnost:

"Postoje nadležni organi koji istragu vode, a ja bih samo podsetio da će ta istraga biti obimna i da neće biti završena tako brzo. Istraga će naravno obuhvatiti sve one gde je bilo korupcije i kriminala. A da li je poslovni rezultat bio dobar ili ne - to je sada stvar samih tih preduzeća i banaka", ocenjuje Dačić.

Premijer je najavio je i da će 4. septembra u Briselu razgovarati sa najvišim evropskim zvaničnicima, a jedna od tema biće i nastavak pregovora Beograda i Prištine:

"Za sada još nije iskristalisano pitanje ni kada će početi, ni u kom formatu, niti koje bi bile teme. Niti da li uopšte postoji spremnost prištinske strane da se taj razgovor i dijalog podigne na viši nivo."

Govoreći o pitanju predstavljanje Kosova na regionalnim skupovima sa fusnotom, Dačić je rekao da će Vlada Srbije primeniti sve dogovore koje je prethodna vlada postigla u Briselu, ali je, po njegovim rečima problem što se dogovori tumače na različite načine. On je objasnio da sadašnja Vlada Srbije nije u situaciji da ispravlja dogovore koje je prethodna vlada postigla, ali je bitno je da je Kosovo obeleženo asimetrično - zvezdicom koja ukazuje na to da nema isti status kao Srbija.
XS
SM
MD
LG